Download nu Gratis het Superfood Kennismakingspakket!
Gratis Ebook, videocursus en kortingscoupon voor onze webshop!

Page content

Wat is spirulina?

Wat is spirulina?

De kans is aanwezig dat je nog nooit van spirulina gehoord hebt. Het is weinig te koop in de winkels en als het te koop wordt aangeboden moet je goed zoeken. Het heeft niet heel veel ruimte in het vitamine schap. Meestal slechts één facing. Eigenlijk doet dat te kort aan de werkzaamheid van deze stof en de waarde die het kan geven als toevoeging op het maaltijdpatroon. Mensen die het kennen gaan er gericht naar op zoek, mensen die het niet kennen lopen snel langs dit vrij onopvallende maar zeer nuttige voedingssupplement. Daarmee wordt deze alg (want dat is het eigenlijk) tekort gedaan.

Daarom is het tijd voor een kennismaking!

Wat is Spirulina?

Zoals al aangegeven is spirulina een zeer nuttig voedingssupplement wat gebruikt wordt ter bevordering van de gezondheid. Maar wat is het nou eigenlijk? Spirulina (Arthrospira Platensis) is een blauw groene zoutwateralg. De eencellige alg is spiraalvormig en is microscopisch klein. Hiermee is meteen de naam verklaard. Het Latijnse woord “spirulina” staat vertaald in het Nederlands voor “klein spiraaltje”.

Spirulina groeit het liefst in een alkalisch milieu in mineraalrijke meren. Wie er naar op zoek gaat, kan het beste naar Mexico, Centraal- en Oost- Afrika reizen want daar zijn de grootste natuurlijke concentraties te vinden. Bespaar gerust deze moeite. Superfoodme heeft grote zakken met 2000 kleine, makkelijk inneembaare, tabletten  voor je. Wij kunnen ervoor zorgen dat je dit morgen al in huis kunt hebben.

Spirulina, een rijke bron van eiwitten

Spirulina bevat zeer veel vitaminen, essentiële aminozuren, omega-3-vetzuren, essentiële vetzuren, diverse mineralen maar vooral eiwitten. Het eiwitgehalte ligt tussen de 60 en 70 procent. Het bevat de rijkste bron van eiwitten op aarde.

Spirulina wordt gebruikt voor diverse therapeutische toepassingen. Het heeft een hoog gehalte aan bladgroen (chlorofyl) waar positieve eigenschappen aan toegekend worden. Onderzoekers zijn nog volop bezig met het onderzoeken van nog meer positieve werkingen van deze eencellige alg. Europese ruimtevaartorganisatie ESA onderzoekt welke positieve werking van spirulina zij kunnen gebruiken tijdens hun lange afstand missies.

 

Spirulina

 

Waarom gebruik je spirulina?

Eigenlijk is dat simpel uit te leggen. Algen staan aan de basis van onze voedselketen. Hoewel we dat zelf niet beseffen, eten we al veel algen. De brede en sterk geconcentreerde voedingswaarde maken van deze alg een interessante voedingsbron. Dit hadden de inheemse volken in Mexico stad en Afrika al lang ontdekt. Al heel lang voordat spirulina bij ons aangeboden werd, gebruikten de mensen daar het al en hebben zij de positieve werking ervan ervaren.

Maar waarom gebruik je spirulina? Het is een nuttige aanvulling van ons voedingspatroon.

De vitamines (A, C, E, K en B1, B2 en B6) die in spirulina zitten zijn noodzakelijk voor ons lichaam. De mineralen zoals calcium, ijzer en magnesium zijn mineralen die we tevens nodig hebben. De hoge concentratie van makkelijk opneembare en verteerbare eiwitten liggen hoger dan de concentratie in vlees of soja. Er zitten antioxidanten in (onder andere Fycocyanine), voor het verwijderen vrije radicalen uit het lichaam.

Need we say more?

Spirulina de natuurlijke multivitamine

Spirulina wordt met recht de natuurlijke multivitamine genoemd. Tegenwoordig wordt er veel van gekweekt om aan de groeiende vraag te voldoen. Hiervoor worden speciale buitentanks gebruikt. Er wordt hiervoor gekozen om dit op locaties te doen waar veel zon schijnt, dus er wordt gekozen voor locaties die dicht bij de evenaar liggen. Dat is logisch als we erover nadenken, zonlicht geeft energie (denk hierbij aan de fotosynthese) en dat is belangrijk voor onze gezondheid. Denk maar aan het verse fruit en groente, dat voornamelijk uit zonnige gebieden komen. Dit is met spirulina niet anders.

De oudste levensvorm is nog steeds zeer waardevol

Spirulina is één van de oudste levensvormen van onze planeet. De alg is ongeveer 3,6 miljard jaar geleden ontstaan. Dit is de tijd dat de enige levensvormen op aarde uit eencellige organismen bestonden. Volgens onderzoekers is de alg verwant aan de bacteriën en is er vastgesteld dat dit een van de eerste “plantenvormen” op onze aarde was.

 Waar koop je Spirulina?

Nu heb je een compleet antwoord op de vraag: ”Wat is spirulina?”. Nu is de vraag:” Waar koop je het?”. Zoals hierboven is aangegeven is het lastig te verkrijgen. SuperfoodMe verkoopt het in zakken van 2000 tabletten. Dit zijn kleine, makkelijk inneembare tabletten van hoge kwaliteit. De tabletten kunnen worden ingenomen samen met een glas water. De tabletten kunnen ook in een blender worden gemalen tot poeder en worden toegevoegd aan bijvoorbeeld een groene smoothie. Dat laatste is een goede tip als je geen fan bent van de smaak van spirulina.

Spirulina kan bijdragen aan een gezonder, bewuster en fitter leven. Wij bieden het aan tegen een eerlijke prijs. De spirulina die wij verkopen is voorzien van het SKAL certificaat. Dit geeft je de zekerheid dat de superfoods die je bij ons besteld 100% biologisch zijn en van superieure kwaliteit,

Bestel hier dit neusje van de zalm op het gebied van superfood.

superfood kopen online

Comment Section

1 reactie op “Wat is spirulina?


Door Angela op 27 maart 2017

Ik gebruik al jaren de spirulina van Superfoodme. Voordeel is dat deze tabletten kleiner zijn en dus makkelijk in te nemen. Het is niet heel lekker dus spirulina in poedervorm zou ik niet aanraden…

Plaats een reactie


*