Download nu Gratis het Superfood Kennismakingspakket!
Gratis Ebook, videocursus en kortingscoupon voor onze webshop!

Page content

Wat is SKAL?

Wat is SKAL?

Wij bieden de hoogste kwaliteit superfoods aan, die 100% biologisch zijn. Daarnaast zijn alle superfoods die wij in de webshop van SuperfoodMe aanbieden, SKAL gecertificeerd.

Als u kiest om gezonder, bewuster en fitter te leven door het gebruik van biologische superfood, dan kiest u vanzelfsprekend graag voor eerlijke producten van de hoogste kwaliteit.

De biologische superfoods die wij verkopen zijn zorgvuldig geselecteerd na een grondige product analyse door onze voedingsdeskundigen.

Dat klinkt goed, maar wat is SKAL precies?

Tijd voor een nadere kennismaking met deze instantie.

SKAL als toezichthouder

SKAL zet zich als toezichthouder in, voor aantoonbare kwaliteit van biologische producten in Nederland. Een landbouwproduct of voedingsmiddel mag zichzelf niet zomaar het predicaat biologisch geven. Dit mag alleen als het productieproces aan wettelijke voorschriften voldoet.

SKAL controleert of de bio ondernemers zich aan deze wettelijke voorschriften houden.

Dit gebeurt onder toezicht van het ministerie van EZ.

Het SKAL certificaat, Een keurmerk voor betrouwbaarheid

De consument kan er op deze manier met een gerust hart vanuit gaan dat een biologisch product ook echt biologisch is, zoals dit wordt aangegeven. Door de afgifte van een keurmerk (of certificaat) wordt de betrouwbaarheid van biologische producten zichtbaar voor de consument. De instantie draagt bij aan de aantoonbare betrouwbaarheid van de biologische sector.

Informatie over alle biologische bedrijfstakken

De website van SKAL geeft uitgebreide informatie over alle bedrijfstakken die zich bezighouden met een biologisch productie- en/of verkoopproces. Denk daarbij aan de teelt van gewassen, de veehouderij, het vervaardigen van producten, de import, de opslag en de handel. Hierin staat uitgebreid beschreven aan welke eisen er moet worden voldaan om het predicaat “biologisch” te mogen voeren. De volledige regel- en wetgeving is hier tot in detail terug te vinden. Van de teelt tot en met de tekst die op de verpakking staat. Daar tussen wordt ook het transport, de eventuele invoer van producten uit het buitenland, de invoer en de opslag omschreven.

Certificaat Superfoodme

Naast alle informatie is er op de openbare website ook het skalnummer en het certificaatnummer van een bedrijf te controleren. Zo kunt u gemakkelijk opzoeken wie de betrouwbare adressen zijn voor biologische producten. Hierop is vanzelfsprekend ook SuperfoodMe te vinden. Wij hebben skalnummer 102253 en certificaatnummer 889850.

Skal

De biologische superfoods van SuperfoodMe

Het certificaat geeft u het vertrouwen wij eerlijke producten verkopen, die afkomstig zijn van biologische superfood telers. Dus, voor een gezonder, fitter en bewuster leven weet u bij wie u moet zijn.
Need we say more?

Comment Section

4 reacties op “Wat is SKAL?


Door Lisa Vermeer op 9 april 2017

Ik kies altijd voor biologisch. Wanneer dat groene vlaggetje erop staat (blijkbaar iets met skal lees ik nu) ga ik ervan uit dat het goed zit. Toch nog niet eens zo naïef van me, goed om te lezen!Door Joseph op 9 april 2017

Bio-logisch toch?!


Door Ellen op 14 april 2017

Volgens Skal mag er wel sulfiet gebruikt worden in wijn. Sulfiet komt van nature voor op de schillen van de druif. Maar veel wijnmakers voegen het ook toe aan de wijn om de wijn beter houdbaar te maken. tegenwoordig zijn er veel wijnmakers die dat niet meer doen, zij noemen zichzelf natuurlijke wijnmakers. Naast het niet toevoegen van sulfiet, gebruiken zij ook geen fabrieksgisten maar gisten die van de wijngaard zelf afkomstig zijn. Meer info?
http://natrada-biologischewijn.nl/wijngroothandel/

Plaats een reactie


*