Download nu Gratis het Superfood Kennismakingspakket!
Gratis Ebook, videocursus en kortingscoupon voor onze webshop!

Page content

Wat is MSM?

Wat is MSM?

MSM staat voor MethylSulfonylMethaan. Het is een natuurlijke bron van organische zwavel wat voorkomt in alle levende organismen. Naast water, zuurstof en celzouten is zwavel het vierde belangrijkste element in onze voeding. Daarom kan MSM ook absoluut worden gerekend tot de superfoods.

Vormen van MSM komen voor in praktisch alle verse levensmiddelen. Het is een in water oplosbare substantie die gevonden wordt in al het leven op aarde dus bij dieren, mensen en zelfs in algen. MSM vervult in ons lichaam een aantal essentiële functies. Het is een onderdeel van de vitaminen en mineralen die ervoor zorgdragen dat iedere lichamelijke functie kan worden uitgevoerd. Het is een voedingsstof die het lichaam niet zelf aan kan maken maar wel dagelijks in kleine hoeveelheden gebruikt. Het heeft diverse functies waarvan de belangrijkste functie de doorlaatbaarheid van alle cellen in ons lichaam is.

Het ontstaan van MSM

MSM ontstaat diep onder de oceaan waar een microscopische plant (Emiliania Huxleyi) een zwavelachtige substantie (Dimethylsulfide, DMS) uitstoot. Door verdamping en de vermenging met ozon en ultraviolet licht wordt het omgevormd tot dimethylsulfoxide (DMSO) en MethylSulfonylMethaan. De substanties lossen op in de wolken en bereiken vermengd met regendruppels de aarde. Deze voedingsrijke regendruppels worden geabsorbeerd door de wortels van de planten waar het geconcentreerd wordt tot wel 100 keer de aanvankelijke sterkte. De mens en de dieren krijgen hun broodnodige organische zwavel binnen door deze planten op te eten.

De invloed van de moderne landbouw

Het nadeel van MSM is dat het een gevoelige structuur heeft, het is een vrij vluchtige stof. Deze structuur wordt makkelijk vernietigd door de verwerkingsprocessen die wij tegenwoordig op onze voedsel toepassen zoals koelen, verwarmen, koken en versnijden.

MSM wordt het meest aangetroffen in rauwe, natuurlijke, biologische producten. De landbouw wordt tegenwoordig dusdanig intensief beïnvloedt, dat het gewas bijna geprogrammeerd opgroeit en van een natuurlijk proces bijna geen sprake is. Deze kunstmatige manier van landbouw betekent dat de mens bijna niet meer in staat is om voldoende organisch zwavel uit de normale voeding op te nemen, hetgeen wel nodig is om onze lichaamsprocessen optimaal te laten functioneren. Daarom kan het een verstandige keuze zijn om het als voedingssupplement te gebruiken.

De MSM die SuperfoodMe aanbiedt in de webshop wordt verkregen door middel van destillatie en is daarmee de meest zuivere op de markt. Onze OptiMSM wordt geproduceerd in de Verenigde Staten. De pure vorm is vrij van verontreinigingen zoals zware metalen en daarmee van de beste kwaliteit.

msm

Het gebruik van MSM

MSM moet absoluut koud gebruikt worden. Zoals je begrijpt verdwijnt het als het gekookt wordt. Je kunt het oplossen in water maar de smaak is vrij bitter. Daarom is ons advies ook om het op te lossen in citroenwater. Door de vluchtige samenstelling is het raadzaam om je MSM water niet te lang te bewaren. Het beste is het om het dezelfde dag nog te gebruiken.

De optiMSM van SuperfoodMe zit verpakt in waterdichte stazakken van 500 gram die je de volgende werkdag al in huis kunt hebben als je voor 15:00 uur je bestelling plaatst.

Comment Section

0 reacties op “Wat is MSM?

Plaats een reactie


*