Download nu Gratis het Superfood Kennismakingspakket!
Gratis Ebook, videocursus en kortingscoupon voor onze webshop!

Page content

Waar komt kokosolie (kokosvet) vandaan?

Waar komt kokosolie (kokosvet) vandaan?

Kokosolie wordt al eeuwenlang in veel landen gebruikt. Het wordt verkregen door het persen van het vruchtvlees uit kokosnoten. Het is een veelzijdige superfood. Je kunt het gebruiken om in te bakken, braden of frituren maar ook voor de verzorging van je huid en haar. Daarnaast is het ook een ideaal product als massage- en badolie. Het is zelfs geschikt om als grondstof te gebruiken voor een zelfgemaakte deodorant of tandpasta. Met deze wetenschap zul je het er dan ook volledig mee eens zijn dat we zuinig moeten zijn op de kokosolieplantages. Als je bij SuperfoodMe besteld, draag je er een steentje aan bij.

Kokosolie een vet én een olie

Kokosolie wordt ook wel kokosboter of kokoscrème genoemd. Het kan een vet of een olie zijn, dit hangt af van de omgevingstemperatuur. Het smeltpunt ligt bij de vierentwintig graden celsius. Steeds meer wetenschappers, diëtisten en voedingskundigen (her)ontdekken de vele voordelen van biologische kokosolie. Bij een gematigd gebruik kan het heel veel voordelen voor uw lichaam bieden die niet uit een andere voedingsbron is te verkrijgen. Sommige mensen beschouwen het zelfs als de beste olie ter wereld. Het wordt veelvuldig gebruikt door atleten, bodybuilders en “slanke lijners”.  Het gebruik moet zorgvuldig opgebouwd worden tot maximaal een paar eetlepels per dag.

Topkwaliteit kokosolie

Er zijn verschillende soorten op de markt verkrijgbaar. SuperfoodMe heeft er bewust voor gekozen om de topkwaliteit olie in het assortiment op te nemen, de hoge Extra Virgin kwaliteit. “Virgin” staat voor maagdelijk. In de olie van topkwaliteit  worden alleen jonge kokosnoten gebruikt. De voedingswaarde nog maximaal in de jonge kokosnoten. De beste Extra Virgin kokosolie is 100% biologisch, koudgeperst, ongeraffineerd en niet ontgeurd en dat is precies de olie die wij in de webshop van SuperfoodMe aanbieden.

De geraffineerde, gebleekte en ontgeurde kokosolieen zijn kwalitatief een stuk minder goed en worden voordeliger in de markt aangeboden. Dat is niet verwonderlijk. Door deze bewerking zijn er veel belangrijke eigenschappen van de originele kokosolie verloren gegaan. Kokosolie heeft een unieke moleculaire samenstelling. Deze samenstelling maakt kokosolie nu net zo’n krachtig product. Als je dit wegneemt wordt de kokosolie een stuk minder waardevol. Ook bij een eventueel droogproces is er sprake van verlies van voedingsstoffen. Daarnaast heeft het niet de pure smaak die kwalitatief goede kokos behoort te hebben.

Kokosolie

Steun de kokosolie plantage

Onze olie komt uit een prachtige plantage in de Filipijnen. Wij kopen dit direct in van een leverancier die de olie in eigen beheer produceert. Het volledige proces vindt grofweg plaats in de volgende  stappen: het telen van de bomen en de noten, het oogsten, het schillen van de vruchten, het persen van het luchtgedroogde verse vruchtvlees, het filteren van de kokosolie en het verpakken.

Het volledige proces wordt uitgevoerd door de locals. De mannen en vrouwen die in de plantage werken krijgen zelfs de mogelijkheid om met hun gezinnen op de plantage te wonen. De werknemers hebben er onderdak en hun kinderen krijgen les op school. Daarnaast voorziet onze leverancier de gezinnen van gratis medische zorg.

Kokosolie bij SuperfoodMekokosolie-kopen

Door een aankoop van je kokosolie bij Superfoodme, draag je dus bij aan het in stand houden van het rechtvaardig en sociaal personeelsbeleid op de plantage. Deze plantage voldoet uiteraard aan alle strenge Europese eisen omtrent hygiëne en biologische landbouw.

Onze kokosolie zit in een glazen liter pot ( deze wordt zorgvuldig ingepakt voor verzending) en is van de hoogste kwaliteit. Als je het vandaag bestelt op onze webshop is de verwachting dat je het de eerstvolgende werkdag in huis hebt. Met deze bestelling, draag je bij aan de ontwikkeling van de plantage en aan het welzijn van de medewerkers aldaar.

Comment Section

0 reacties op “Waar komt kokosolie (kokosvet) vandaan?

Plaats een reactie


*