Download nu Gratis het Superfood Kennismakingspakket!
Gratis Ebook, videocursus en kortingscoupon voor onze webshop!

Page content

Superfood recepten, anders en toch lekker genieten

Superfood recepten, anders en toch lekker genieten

Ok, smaken verschillen. Laten we daarover zeker geen discussie voeren, maar veel mensen leven met het vooroordeel dat een “gezonde” maaltijd minder lekker is dan een ongezonde maaltijd. Toch zijn gezond en erg lekker zeer goed met elkaar te combineren, voor iedere maaltijd en op ieder moment van de dag. Als voorbeeld kunnen we de superfoods nemen, deze zijn anders maar toch lekker. Er zijn diverse superfood recepten die dit keer op keer bewijzen.

“Fout eten” is lekkerder dan het minder lekkere “goed eten”

Wat is “fout” eten? De term “fout eten” bestaat eigenlijk niet, maar wordt wel veel gebruikt. Met het foute eten worden de ongezonde dingen aangeduid zoals een pizza, een lekkere biefstuk met veel lekkere vette jus, patat met mayonaise of andere lekkere dingen.

Veel mensen zien het “foute eten” als een verwennerij dat erg lekker is maar beseffen wel dat het slecht is als dit overmatig wordt gebruikt. De meeste mensen zijn er natuurlijk gelukkig van bewust dat je voornamelijk goed moet eten om de juiste voedingsstoffen – zoals vitaminen en mineralen – binnen te krijgen.

Bestaat “goed eten” dan? Ook dat is weer een term die breed te interpreteren is. Goed eten zal onderdeel zijn van een gezond voedingspatroon maar zelfs dat is eigenlijk niet te definiëren. Dat is voor iedereen verschillend en hangt af van de levensstijl.

De lekkere noodzakelijke, doordeweekse kost

Veel mensen zien het goede (lees: gezonde) eten als minder lekker en bijna als noodzakelijke doordeweekse kost. Er zijn veel mensen die hun huidige voedingspatroon aanvullen met voedingssupplementen en zien dat zelfs als nog minder lekker of als een noodzakelijk kwaad.

Superfoods zijn uitstekende aanvullingen op het voedingspatroon. Ze kunnen zeer ondersteunend zijn voor het lichaam in ons drukke levenspatroon.

Zijn ze daardoor minder lekker? Dat hoeft helemaal niet!

Buiten dat er superfoods zijn die erg lekker zijn, kunnen we ook de superfoods combineren in gerechten zodat de smaak wat “gecamoufleerd” wordt. Zo krijg je deze gezonde producten zonder veel problemen wel binnen. Er zijn diverse superfood recepten waarin gezond en lekker op geraffineerde wijze samen gaan.

Weet je nog dat vroeger je moeder spruitjes lekker kon maken met een klein sausje? Deze oude tactiek kun je zelf ook toepassen, nu met superfoods die je wilt gebruiken maar waarvan de smaak je misschien niet direct aan staat. Zo is maca erg lekker met pure cacao en is chia zaad lekker op een toast of rijstwafel met zalmspread.

Superfood recepten

Superfood recepten, gezond en toch lekker genieten

Op onze website staan een hoop heerlijke recepten met superfoods, voor elk moment van de dag. Van een smakelijk ontbijt, een heerlijke lunch tot een lekker dessert. Denk bij een ontbijt bijvoorbeeld aan een hennepzaad ontbijt of een chiazaad pap. Daarnaast kun je gedurende de dag een heerlijke broccolisoep maken met maca, diverse smoothies of watertjes met superfood drinken, en zelfs gebakjes, truffels en chocopasta’s eten. Wat te denken van een superfood pannenskoek, lekkere brownies en heerlijke desserts. Je vindt het allemaal op onze receptenpagina van SuperfoodMe.

Veel van deze recepten zijn samengesteld door onze eigen voedingsdeskundige Wouter de Jong. Daarnaast staan er ook recepten op van de gebruikers die de producten van Superfoodme op onze webshop gekocht hebben en gebruiken.

Mocht jij ook superfood recepten hebben die nog niet op deze pagina staan, dan houden we ons aanbevolen! Misschien plaatsen we jouw recept ook wel op onze receptenpagina.

Comment Section

0 reacties op “Superfood recepten, anders en toch lekker genieten

Plaats een reactie


*