Download nu Gratis het Superfood Kennismakingspakket!
Gratis Ebook, videocursus en kortingscoupon voor onze webshop!

Page content

Smoothie tips!

Smoothie tips!

Een smoothie is het ideale drankje om gezond én lekker met elkaar te combineren. Je kunt het op ieder moment van de dag drinken. Door de overvloed is aan variatiemogelijkheden kun je ook naar hartenlust variëren. Bijna geen smoothie is hetzelfde en dat is wel leuk. Je kunt hier al je creativiteit instoppen! Creatief met gezonde voeding in dit geval. Een smoothie is een lekkere combinatie van het aangename met het noodzakelijke wat je iedere dag kunt drinken. Je dagelijkse smoothie geeft immers veel toegevoegde waarde aan je lichaam en geest.

Een smoothie kun je natuurlijk het hele jaar door drinken en de samenstelling afstemmen op de beschikbare ingrediënten van het jaargetijde. Zo creëer je een originele winter- en een zomer smoothie waarbij de zomervariant vaak de voorkeur geniet. Dat laatste is niet verwonderlijk, je kunt met een smoothie letterlijk alle kanten op.

Een smoothie is makkelijk te bereiden

Allereerst is een smoothie vrij snel te bereiden. In een handomdraai staat je smoothie op tafel. Het enige wat je nodig hebt zijn je vitaminebronnen (groente, fruit, superfoods) en een blender. Met slechts enkele handelingen heb jij je heerlijke vitaminedrank. Zeker in de zomer heb je geen zin om urenlang in de keuken te staan en dat is met een smoothie ook niet nodig. Je kunt alle soorten zomerfruit gebruiken voor je zomer smoothie maar het is verstandig om niet te veel zoet fruit te gebruiken om je bloedsuikerspiegel stabiel te houden.

Een smoothie zorgt voor veel voedingswaarde

Een smoothie zit boordevol voedingsstoffen waardoor je op een eenvoudige manier aan je aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (groente en fruit) komt, in veel gevallen ga je daar ongemerkt zelfs met gemak overheen. Je kunt de voedingswaarde en de smaak van je smoothie verrijken door er superfoods zoals rauwe cacaopoeder of spirulina aan toe te voegen. Je lichaam zal blij zijn met dit geschenk.

Dagelijkse smoothie

Smoothies zorgen voor een verzadigd gevoel

Smoothies zijn eigenlijk gezonde tussendoortjes. Als je een smoothie drinkt zul je merken dat deze smoothies best voedzaam zijn en je een verzadigd gevoel geven. Dit zorgt ervoor dat je minder behoefte hebt aan zoete tussendoortjes. Dit helpt dus op het moment als je moeite hebt om de zoete verleidingen te weerstaan. Als je superfoods als hennepzaad in je smoothie toevoegt, zal je drankje extra verzadigend zijn.

Smoothies geven een energieboost

Smoothies hebben veel voedingswaarde en zijn daardoor echte energie verstrekkers. De voedingsstoffen in smoothies stimuleren je spijsverteringsorganen in je lichaam om de voedingsstoffen in het lichaam op te nemen. Dit zorgt ervoor dat er meer energie beschikbaar is waarvan jij gebruik kunt maken gedurende de dag. Voor een zo gezond mogelijke smoothie is het verwerken van onbewerkte voeding (bijvoorbeeld superfoods zoals goji bessen of chiazaden) in je smoothie de beste keuze.

Overal genieten van je dagelijkse smoothie

Tot slot is het goed om te weten dat je een smoothie uitstekend geschikt is om mee te nemen om het later op te drinken. Neem gerust een smoothie mee naar het strand en geniet daar met volle teugen van een jouw gezonde tussendoortje. Een smoothie met kokosolie past volledig in de zomerse sfeer! Jij kunt overal genieten van je dagelijkse smoothie en zo je benodigde voedingsstoffen op een smakelijke manier binnen krijgen.

Comment Section

1 reactie op “Smoothie tips!


Door martha op 10 oktober 2017

ik drink nu een smoothie van komkommer en bleekselderij voor te ontgiften,5dagen.
daarna ga ik iedere keer een andere groente toevoegen
en als dat goed gaat, ga ik iedere keer een superfood toevoegen.
dit reinigt je darmen en de superfoods bouwen je vitamines en mineralen weer op

Plaats een reactie


*