Download nu Gratis het Superfood Kennismakingspakket!
Gratis Ebook, videocursus en kortingscoupon voor onze webshop!

Page content

Maak kennis met Maca

Maak kennis met Maca

Maca is een wat minder bekende superfood. Het is een voedzaam en energierijk knolgewas (het is familie van onder andere  de radijs) uit Peru. Het gewas staat bekend als adaptogeen, dat wil zeggen dat het in jouw lichaam gaat stimuleren wat het op dat moment nodig heeft, zonder overstimulatie. Dit kan een regulerend effect hebben, wat het lichaam daardoor dus in balans kan brengen. Maak kennis met maca, de onbekende superfood dat al eeuwenlang gebruikt wordt.

Wat is maca?

Maca (de Latijnse naam is Lepidium Meyenii) is een knolgewas van de kruisbloemenfamilie. Van oudsher groeit het in het Peruaanse Andesgebergte in Zuid-Amerika. Het is de hoogst groeiende eetbare plantensoort op aarde. De knollen van deze plant worden wild geplukt op meer dan 4000 meter hoogte, vooral rond het Junínmeer. De Peruanen verbouwen het al eeuwenlang. In de tijd van de Inca’s kregen de strijders altijd maca te eten voordat ze ten strijde trokken. De Inca’s geloofden dat dit knolgewas ze extra alert maakten. Daarnaast gaf het ze kracht en een onuitputtelijke energie.

Vanaf het moment dat de strijd gestreden was, en er een deel van het land of stad veroverd was, mochten de krijgers geen Maca meer eten. Het heeft een libido verhogende werking. De veiligheid van de vrouwen kon anders niet worden gegarandeerd.

Welke voedingswaarden heeft maca?

Het groeiseizoen van maca is zo’n 8 maanden. Deze tijd heeft de superfood nodig om de optimale voedingswaarden te ontwikkelen. Deze voedingswaarden zijn ook zeer hoog. Het bevat een grote hoeveelheid vitamines (B1, B2, C, E), mineralen en sporenelementen (waaronder calcium, kalium, magnesium, natrium, zink, koper, selenium, mangaan, tin, jodium, fosfor, zwavel, silicone en bismut) en complexe alkaloïden. Daarnaast bevat het een groot aantal vetzuren en organische moleculen die de weerstand en algehele gezondheid kunnen ondersteunen. De adaptogene werking van hiervan, maakt dat deze superfood erg in trek zijn bij vrouwen die in de menopauze zitten of die de menopauze naderen.

Hoe gebruik je maca?

De planten worden gemiddeld 15 tot 20 centimeter hoog maar vooral de wortel wordt gebruikt. Na de oogst wordt de wortel gekookt, gedroogd en daarna tot een poeder vermalen. Het drogingsproces duurt maar liefst drie  maanden. Dit proces geschiedt in de openlucht en op geheel natuurlijke wijze. Er komt hiervoor geen machine aan te pas en is dus rauw en vol enzymen. De smaak van maca is goed te noemen. Veel mensen vinden het erg lekker als het in samen met rauwe cacao wordt gebruikt, doordat deze twee superfoods de smaak van elkaar versterken. Deze combinatie geeft een zeer bijzondere smaak. Daarnaast wordt het veel gebruikt in groene smoothies, fruitsappen en notenmelk.

Maca

 

Hoe je maca het beste gebruikt (en hoe niet).

Wat veel mensen ten onrechte denken, is de gedachtegang “hoe meer hoe beter”. Dit is met vitamines niet het geval, met sporten is dit niet het geval en ook met superfood is dit niet het geval. Voor een optimale werking in het lichaam is een gedoseerde inname van groot belang. Gebruik maca gerust twee weken dagelijks (8 tot 16 gram), maar laat het dan een week staan voor een optimaal effect.

Maca verkrijgbaar bij Superfoodme

Superfoodme heeft zakken maca poeder van 500 gram. Onze macapoeder is van zeer hoge kwaliteit en is biologisch gecertificeerd door SKAL. Superfoodme is het Nederlandse merk voor biologische superfoods. Ons assortiment is zorgvuldig geselecteerd door voedingsdeskundigen. Wij bieden de hoogste kwaliteit voor een eerlijke prijs. Als u vandaag een zak macapoeder bestelt, kunt u het morgen al in huis hebben. Gebruik hiervoor de onderstaande link:

http://shop.superfoodme.nl/

Comment Section

0 reacties op “Maak kennis met Maca

Plaats een reactie


*