Download nu Gratis het Superfood Kennismakingspakket!
Gratis Ebook, videocursus en kortingscoupon voor onze webshop!

Page content

Wat is het verschil tussen spirulina en chlorella?

Wat is het verschil tussen spirulina en chlorella?

We hebben je al eerder laten kennismaken met spirulina en chlorella en de positieve werking die deze superfoods op je lichaam kunnen hebben. Spirulina en Chlorella tonen veel vergelijkingen en we krijgen dan ook veel de vraag welke van deze twee superfoods je het beste kunt gebruiken, en wat is het verschil tussen spirulina en chlorella? Er zijn namelijk wel degelijk verschillen tussen spirulina en chlorella. Dit kan effect hebben op je keuze voor welk van deze voedingsmiddelen je het beste kunt gebruiken.

Laten we beginnen met wat overeenkomsten om de gelijkenissen wat te verklaren:

Beide superfoods zijn eencellige algen (echter wel uit verschillende families). Het zijn zeer kleine plantjes zonder wortels, bladeren of stengels. Algen behoren tot de oudste levensvormen die we kennen. Ze leven al een paar miljard jaren op onze aarde en hebben de eigenschap dat ze zich goed kunnen aanpassen aan extreme omstandigheden. Algen vormen de basis van onze voedselketen door de brede en sterk geconcentreerde voedingswaarde die ze hebben.

Zowel spirulina als chlorella hebben een hoog gehalte aan chlorofyl. Dit is de groene kleurstof in de bladeren van planten waarmee zonlicht zonlicht wordt opgevangen en omgezet in energie.

Daarnaast beschikken beide superfoods over een grote hoeveelheid overeenkomstige (en zeer nuttige) voedingsstoffen zoals vitamines, mineralen (beide superfoods beschikken over veel calcium en ijzer), essentiële aminozuren, omega-3-vetzuren en veel eiwitten.

spirulina en chlorella

Het is dan ook niet meer dan logisch als je jezelf afvraagt welke superfood je nu het beste kunt nemen.

Het verschil tussen spirulina en chlorella

Hoewel deze superfoods erg op elkaar lijken, zitten er toch wel een aantal kleine verschillen in deze voedingssupplementen:

  • Chlorella is een zoetwateralg en spirulina is een zoutwateralg.
  • Spirulina een stuk milder met betrekking tot het ontgiftigen.
  • Chlorella bevat meer chlorofyl en is dus een sterkere ontgiftiger
  • Spirulina bevat meer eiwit dan Chlorella
  • Chlorella bevat minder bèta-caroteen dan spirulina
  • Chlorella bevat een grotere hoeveelheid ijzer dan spirulina

Welke conclusies moet je hieruit trekken?

Zowel spirulina als chlorella zijn, door de hoge voedingswaarde, prima superfoods om te combineren met een gezond voedingspatroon. Er zijn mensen die zowel spirulina als chlorella gebruiken en dat is geen probleem, mits het gedoseerd gebruikt wordt. Een juiste, rustige opbouw van het gebruik van deze superfoods is wel van belang. De reactie van je lichaam is de beste raadgever.

De keuze tussen de twee superfoods is per persoon verschillend.

Als je gevoelig bent voor buikloop is spirulina een betere keuze omdat het een mildere werking heeft. Als je veel last hebt van obstipatie is een keuze voor chlorella weer beter.

Rokers, mensen die relatief veel alcohol drinken of mensen die veel verblijven in een ongezonde werkomgeving (bijvoorbeeld door werk) kunnen het beste kiezen voor chlorella.

Spirulina is daarentegen weer zeer geschikt voor sporters door het hogere gehalte aan eiwitten. Voor mensen die een superfood zoeken ter ondersteuning bij het afvallen is spirulina een goede keuze.

Biologische Superfoods van SuperfoodMe

In onze webshop bieden wij hoge kwaliteit bio superfoods aan die op een eerlijke wijze geproduceerd zijn. Al onze producten zijn biologisch gecertificeerd door SKAL. Deze superfoods zijn met zorg geselecteerd door onze voedingsexperts.

superfood kopen online

Comment Section

0 reacties op “Wat is het verschil tussen spirulina en chlorella?

Plaats een reactie


*