Download nu Gratis het Superfood Kennismakingspakket!
Gratis Ebook, videocursus en kortingscoupon voor onze webshop!

Page content

Is jouw lichaam bestand tegen technologische ontwikkelingen?

Is jouw lichaam bestand tegen technologische ontwikkelingen?

“Wat gaat de tijd toch hard he?!” je hoort deze opmerking steeds vaker om je heen en dat is terecht: de tijd gaat hard en daarmee ook de technologische ontwikkelingen van diverse industrieën. De vraag alleen is of diezelfde technologische ontwikkelingen wel goed voor ons zijn en of we dit wel aan kunnen. Maw. is jouw lichaam bestand tegen de moderne technologische ontwikkelingen?

De nadelen van de technologische ontwikkelingen

Hoewel we blij kunnen zijn met deze ontwikkelingen is er wel een andere kant van de medaille. We stellen ons lichaam steeds vaker bloot aan invloeden van buitenaf – giftige chemische stoffen. De gifstoffen vestigen zich in je cellen, zachte weefsels en spieren. Als je hier niets tegen doet, zullen deze stoffen niet vanzelf weggaan uit je lichaam. Het gevolg is dat je immuunsysteem verstoord wordt wat het gevolg heeft dat je lichaam van binnen langzaam wordt aangetast. Het gevaar is dat we dit niet direct door hebben, de gifstoffen kunnen we niet zien, proeven, voelen of ruiken. Het is een soort sluipmoordenaar al moet je deze laatste term niet direct letterlijk nemen.

De klachten kunnen pas jaren later tot uiting komen in diverse klachten van chronische ziekten, auto-immuunaandoeningen of allergieën. Dit kan voorkomen in alle vormen, van vermoeidheid en overgewicht tot veel erger.

Hoe gifstoffen bij ons binnenkomen

De veel voorkomende bronnen van gifstoffen kunnen vanzelfsprekend stimulerende middelen, stress en emotie en schoonmaak- en verzorgingsproducten zijn, maar ook uit de lucht, het water en daardoor onze voeding zijn. Dit laatste kan verrassend overkomen maar is het niet. Er worden jaarlijks een grote hoeveelheid nieuwe chemische stoffen geproduceerd en ontwikkeld. Hierbij ook een grote hoeveelheid “verkeerde” stoffen die direct of indirect (via een vervuilde aardbodem) aan onze voeding of drinkwater worden toegevoegd.

Als we praten over gifstoffen dan praten we over stoffen als pesticiden, schimmels, organische stoffen, zware metalen, chloor, vrije radicalen, chloroform en mycotoxinen. We kunnen het helaas niet voorkomen dat we gifstoffen binnenkrijgen ook al zouden we volledig zelfvoorzienend zijn. Het zit namelijk ook in de lucht en in het water.

technologische ontwikkelingen

Het menselijk lichaam ondersteunen

Is er dan niets tegen te doen en betalen we met z’n allen een dure prijs voor onze eigen ontwikkelingen? Nee, zo erg is het gelukkig niet. Ons lichaam is in staat om met deze constante ontwikkeling om te gaan, echter maken we het onszelf lastiger als we onze gewoonten niet aanpassen.

We moeten zorgen dat we in balans blijven en het lichaam beschermen tegen gifstoffen door onze leefgewoontes aan te passen. Hierbij moet je natuurlijk denken aan de voeding. Gezond eten is en blijft van groot belang. Je kunt bijvoorbeeld minder of geen bewerkt voedsel eten, biologische voeding gebruiken, voldoende zeegroenten eten en chemische e-nummers vermijden. Naast het juiste voedingspatroon kun je ervoor kiezen om biologische schoonmaakmiddelen en verzorgingsproducten te gebruiken, op een veilige manier bloot te staan aan de zon en te veel stress te vermijden.

Het lichaam ontgiften

Er zijn diverse voedingsmiddelen die je kunt gebruiken om je lichaam te ontgiften zoals knoflook, grapefruit, avocado, walnoten en kurkuma. Het ene voedingsmiddel heeft een wat radicalere ontgiftende werking dan het andere voedingsmiddel. Voor het ontgiften kun je ook superfoods gebruiken. Chlorella en spirulina zijn zeer voedingsrijke voedingsmiddelen die ondersteunend kunnen zijn in een ontgiftingsproces. Zeer veel mensen hebben een snelle en effectieve werking van deze superfoods ervaren.

Om in balans te blijven is het van belang om voldoende gezonde voeding te gebruiken om de gifstoffen af te voeren en de organen te versterken om zich te wapenen tegen toekomstige gifstoffen. Door je lichaam te beschermen tegen gifstoffen verklein je de kans op ziekten en andere aandoeningen.

Tijdens het ontgiften kan je wat kwaaltjes ervaren zoals hoofdpijn en kun je wat vermoeider zijn als anders. Dit is een logisch gevolg van het in beweging brengen van gifstoffen in je lichaam. Als de gifstoffen uit je lichaam zijn zul je je beter voelen. Je lichaam is te waardevol om dit niet te koesteren.

 

superfood kopen online

Comment Section

0 reacties op “Is jouw lichaam bestand tegen technologische ontwikkelingen?

Plaats een reactie


*