Download nu Gratis het Superfood Kennismakingspakket!
Gratis Ebook, videocursus en kortingscoupon voor onze webshop!

Page content

Goji bessen, klein maar fijn

Goji bessen, klein maar fijn

De ene bes is de andere niet. Er zijn bessen die we eigenlijk alleen maar eten omdat ze gewoon lekker zijn, maar er zijn ook bessen die we eten die zeer veel voedingswaarde bevatten. Eén bes steekt daar met kop en schouders bovenuit. Deze kunnen we dan ook met recht rekenen tot de superfoods. Het zijn de Goji bessen. Deze kleine, langwerpige bessen van maximaal 2 centimeter lang kunnen positieve aanvulling zijn op jouw voedingspatroon. Goji bessen, klein maar fijn dus.

 

Wat zijn Goji bessen?

Deze bessen zijn bij ons relatief nieuw en nog niet zo bekend bij de meeste mensen. Daarom zullen we maar even eerst het antwoord geven op de vraag die veel mensen stellen als ze op internet iets lezen over deze bessen: wat zijn Goji bessen? De oorsprong van deze zure bes ligt in Azië (China, Korea, Japan, Vietnam). Daar wordt deze bes al lange tijd gebruikt vanwege de gunstige werking die deze bes kan hebben op het lichaam. In de traditionele Chinese geneeskunde worden deze bessen veelvuldig gebruikt.

 

Wolfsbessen

Goji bessen worden ook wel wolfsbessen genoemd. Dit is makkelijk te verklaren: de bessen groeien aan de lycium barbarum struik (waaruit ze overigens met de hand worden geplukt). Het woord “lycium“ is een afgeleide van “lycos” en dat betekent in het Grieks “wolf”. Daarmee is het bruggetje naar wolfsbessen geslagen. Overigens worden niet alleen de bessen maar ook de bast, de stam, de bladeren en de wortels van deze plant gebruikt voor consumptie in het verre oosten. In de Westerse wereld is dit niet het geval.   

 

De voedingswaarde van goji bessen.  

Het bijzondere aan deze oranje/rood gekleurde goji bessen is zoals aangegeven de zeer hoge voedingswaarde. De bessen bevatten weinig calorieën en veel antioxidanten (wat beschermt tegen vrije radicalen). Verder hebben de bessen maar liefst 18 aminozuren, waarvan 11 essentiële, die het lichaam dus niet zelf kan aanmaken. Ze bevatten 500 keer meer vitamine C als een sinaasappel (als de gewichten vergelijkbaar zijn), meer betacaroteen dan wortels en zijn rijker aan ijzer dan spinazie. Het is een klein bommetje aan voedingsstoffen.

Goji bessen

Deze grote hoeveelheid voedingsstoffen kunnen natuurlijk een positieve werking hebben op het lichaam. Denk hierbij aan je afweersysteem en je ogen door de grote hoeveelheid antioxidanten die de besjes bevatten maar kunnen je ook beschermen tegen schadelijke UV stralingen. Goji bessen zorgen voor een regelmatige afgifte van glucose wat de bloedsuikerspiegel stabiel houdt en kan daardoor interessant zijn voor mensen die graag willen afvallen. Je zult minder snel trek hebben in zoete tussendoortjes. Een nadeel is echter wel dat deze bessen fructose (een suiker) bevat dus in dat geval moet je het zeker met mate gebruiken.

 

Wanneer moet je Goji bessen niet gebruiken?

Ondanks de grote hoeveelheid voordelen van goji bessen is het goed om te vermelden dat deze bessen niet voor iedereen geschikt zijn. Er zijn mensen die niet tegen dit soort planten kunnen en door het consumeren van de bessen lichamelijke ongemakken ervaren. Daarnaast is het zeker niet goed om deze bessen te gebruiken als je bloedverdunners gebruikt.

 

De Goji bessen van SuperfoodMe

 SuperfoodMe verkoopt zeer smeuïge Goji bessen van hoge kwaliteit in zakken van 500 gram. De smaak van Goji bessen is te vergelijken met de smaak van cranberry’s, kersen of rozijnen. Je kunt deze bessen gebruiken in de salade, eten als snack, door een yoghurt of kwark roeren, in een smoothie verwerken maar je kunt er zelfs ook Goji thee van maken. Je kunt goji bessen gebruiken als aanvulling op een gezond dagelijks voedingspatroon. Bestel nu jouw Goji bessen in onze webshop.    

superfood kopen online

Comment Section

0 reacties op “Goji bessen, klein maar fijn

Plaats een reactie


*