Download nu Gratis het Superfood Kennismakingspakket!
Gratis Ebook, videocursus en kortingscoupon voor onze webshop!

Page content

Onze drang naar meer opbrengst compenseren met Superfoods.

Onze drang naar meer opbrengst compenseren met Superfoods.

Er is nog steeds veel discussie of superfoods een toegevoegde waarde zijn in ons voedingspatroon of niet. Boze tongen beweren dat het gebruik van superfoods een hype is waar de commercie dankbaar op inspringt. Hierbij wordt er verscholen achter het gegeven dat de werking van superfoods nog niet tot op de laatste detail wetenschappelijk bewezen zijn. Dit laatste is voor nu ook zeker waar, maar feit is ook dat deze voedingsrijke superfoods een waardevolle aanvulling kunnen zijn op ons voedingspatroon. Dit is zeker het geval als we de manier waarop we met onze voedingsbronnen omgaan in ogenschouw nemen. We zullen onze drang naar meer opbrengst moeten compenseren.    

Superfoods hebben unieke eigenschappen. Ze bevatten onder andere een hoog gehalte aan vitamines, mineralen, sporenelementen, aminozuren en andere beschermende en herstellende stoffen. Door het gebruik van deze onbewerkte voedingsmiddelen als aanvulling op je gezonde eetpatroon, “verwen” je je lichaam met gezonde, volwaardige bouwstoffen. Je moet deze echter dan wel binnen krijgen.

 

De concessies van bewerkte voeding

Vooral juist de “onbewerkte” voeding is steeds lastiger verkrijgbaar in onze hedendaagse samenleving, als gevolg van de manier waarop we met onze voedsel omgaan. Slechts een klein procent van onze voeding is nog volledig onbewerkt. Door onze voeding te bewerken doen we veel kostbare concessies op ons eigen lichaam. Met dat bewerken gaan namelijk  veel voedingsstoffen verloren. Bij onbewerkte voeding blijven noodzakelijke stoffen voor het lichaam als enzymen, vetten en vitamines wel intact.Gelukkig kun je een goot deel compenseren met superfoods.

Door het gebruik van bespoten voedsel zetten we ons lichaam onnodig aan het werk (en verspillen we onze energie) om te ontgiften van deze vreemde stoffen die we vaak ongemerkt binnen krijgen. Daarbij maakt de plant ook zelf beschermende stoffen aan voor bescherming. De beschermende stoffen die de plant aanmaakt hebben op het menselijk lichaam dezelfde werking. Echter door het gebruik van gewasbestrijdingsmiddelen is het voor de plant niet meer noodzakelijk om beschermende stoffen aan te maken. Daardoor krijgen wij die ook niet meer binnen. Het lichaam moet dus nóg harder werken om te ontgiften. Een deel van de huidklachten die wij kunnen ervaren, zoals bijvoorbeeld veroudering, kunnen veroorzaakt worden door een gebrek aan deze beschermende stoffen. Een superfood als kokosolie kan een uitstekend product zijn voor de huidverzorging. Daarmee kun je het gebrek aan beschermende stoffen dus compenseren.

De noodzaak van vrije dieren

Vlees en zuivel komen nu voornamelijk van dieren die op stal staan en niet of nauwelijks meer in de wei komen. Deze dieren hebben minder eiwitten dan de vrij rondlopende dieren. Deze eiwitten fungeren als belangrijke bouwstoffen van vitale functies in ons lichaam. Daarnaast heeft het leven in een stal gevolgen voor het vetzuren patroon van het dier. Daarmee dus ook voor de voedingsstoffen die wij binnenkrijgen. We krijgen nu een hoger gehalte aan omega-6-vetzuren binnen. De dieren in de wei zorgen juist voor een hoger gehalte aan het ontstekingsremmende omega-3-vetzuur in ons lichaam.

Omega-6-vetzuren hebben we in veel gevallen ruim voldoende. De omega-3-vetzuren hebben we net wél nodig. Hetzelfde is van toepassing op de vis die we veel eten. Een kweekvis bijvoorbeeld heeft een hoog gehalte aan omega-6. Dit in tegenstelling tot de “vrij rondzwemmende” vis, die we juist graag willen eten voor de omega-3. Hierdoor ontstaat er een disbalans in het lichaam waardoor vetzuren niet op de juiste wijze kunnen worden omgezet in bruikbare stoffen. Dat zijn stoffen zoals GLA, EPA, DHA en prostaglandines, die een scala aan processen in ons lichaam reguleren. Superfoods als hennepzaad en algen als chlorella en spirulina bevatten een mooie aanvulling op onze omega-3-vetzuren en GLA behoefte.

Compenseren

Onze drang naar meer opbrengst compenseren.

Dit zijn slechts twee voorbeelden van manieren hoe we onszelf tekort doen in onze drang naar meer opbrengst uit onze, van oorsprong, natuurlijke voedingsbronnen. Er zijn natuurlijk tal van andere voorbeelden en gevolgen te benoemen. Denk daarbij aan het overmatig gebruik van kunstmest en de gevolgen van vervuiling door onze industrie (zure regen). De hoge kwaliteit bio superfoods van SuperfoodMe zijn een prima aanvulling op onze voeding om onze tekorten te compenseren. Ze kunnen dus dienen als compensatie voor onze drang naar meer opbrengst. Kijk op onze webshop voor ons assortiment van onbewerkte, biologische voeding en zorg dat je voldoende “juiste” voeding binnenkrijgt.

superfood kopen online

Comment Section

0 reacties op “Onze drang naar meer opbrengst compenseren met Superfoods.

Plaats een reactie


*