Download nu Gratis het Superfood Kennismakingspakket!
Gratis Ebook, videocursus en kortingscoupon voor onze webshop!

Page content

Chlorella, de groene ontgiftiger

Chlorella, de groene ontgiftiger

Chlorella mag met recht een superfood worden genoemd. Deze groene microalg is niet alleen een zeer rijke bron van voedingsstoffen, het is ook in staat om zware metalen uit het lichaam te halen. Daarnaast bevat het ook veel DNA en RNA dat belangrijk kan zijn voor de bouw en functie van al je lichaamscellen. Lees hier alles over de veelzijdige groene ontgiftiger.

De naam Chlorella komt van het Griekse chloros, wat “groen” betekent en ella wat staat voor “klein”. Het kleine groene blaadje is een zeer goed voedingssupplement als aanvulling op een gezond voedingspatroon. Klein maar fijn dus.

Voor de fijnproevers is het leuk om te weten dat deze zoetwateralg tot de Eukaryoten algen familie behoort. Het algje is zeker niet een nieuwe ontdekking. Het werd al in 1890 ontdekt door M.W. Beijerinck, een Nederlandse microbioloog.

Chlorella bevat (buiten vitamine D) alle vitamines, een zeer grote hoeveelheid aan mineralen (vooral veel calcium en ijzer), aminozuren, enzymen, vetzuren (een hoog gehalte aan omega 3), essentiële suikers, eiwitten, sporenelementen en antioxidanten.

De reinigende werking van chlorofyl

Daarnaast bevat het de grootste hoeveelheid chlorofyl van alle voedingsstoffen. Deze natuurlijk reinigende stof kan je helpen om je bloed te zuiveren. Dit is belangrijk om je lichaam in staat te stellen om het zuurstof efficiënter op te nemen. Verder kan het de spijsverteringsorganen (denk hierbij aan je darmen), je lever en je nieren ondersteunen.

Naast deze bovengenoemde belangrijke positieve bijdrage die chlorofyl kan leveren aan je gezondheid, heeft chlorofyl ook een andere zeer belangrijke eigenschap. Het is in staat om giftige stoffen (zware metalen zoals lood en kwik) uit ons lichaam te halen.

Hoe gezond we ook willen leven, deze giftige stoffen krijgen we toch ongemerkt binnen. Hoe vervelend het ook is, het is onderdeel van onze maatschappij. Denk maar aan medicijngebruik, aan de stoffen die er in onze cosmetica zitten maar ook de bestrijdingsmiddelen die er her en der gebruikt worden. Deze stoffen worden opgeslagen in je vet en blijven daar zitten. Met chlorella worden deze stoffen echter wel verwijderd uit je lichaam.

Beauty Food

Naast de grote hoeveelheid voedingsstoffen en de reinigende werking die chlorella kan hebben in het lichaam, wordt deze superfood ook gezien als “beauty food”. Het kan ervoor zorgen dat je huid er gezond en stralend uit kan zien. De reinigende eigenschappen kunnen ook hierop een positieve invloed hebben.

Chlorella bevat de nucleïnezuren DNA en RNA. Deze stoffen bevatten belangrijke informatie over de bouw en functie van de lichaamscellen. Op een latere leeftijd neemt de natuurlijke productie van deze stoffen langzaam af. Chlorella kan ervoor zorgen dat deze stoffen weer op peil worden gebracht, door ondersteuning van vorming van goede cellen. Dit kan de kwaliteit van de celvorming kan verhogen en dus het verouderingsproces kan vertragen.

chlorella

Verschillende soorten Chlorella

Er bestaan verschillende soorten chlorella. De meest gebruikte soorten als voedingssupplement zijn de Chlorella Vulgaris en de Chlorella Pyrenoidosa. Deze laatste soort hebben wij in tabletvorm in ons assortiment opgenomen. Hiervoor hebben we bewust gekozen. De tabletten zijn makkelijker te gebruiken en zijn eenvoudig met een blender te vermalen en te mixen. De smaak wordt niet door iedereen gewaardeerd maar een goede oplossing is om de smaak te “camoufleren” in bijvoorbeeld een groene smoothie of in gerechten.

Het is zeker van belang om te weten dat het gebruik van chlorella zorgvuldig moet worden opgebouwd. De reactie van het lichaam is hierbij de beste raadgever. Het kan positieve invloed hebben als aanvulling op een gezond voedingspatroon, het is echter geen vervanging daarvan. Zorg hierbij dus wel voor variatie in het voedingspatroon.

De chlorella van SuperfoodMe

De vraag naar chlorella neemt steeds meer toe en dat heeft tot gevolg dat er steeds meer kweekvijvers ontstaan waar chlorella wordt gekweekt. Hierbij is een groot kwaliteitsverschil waar te nemen. Wij hechten veel waarde aan de kwaliteit van de producten die wij aanbieden.

De chlorella die wij in onze webshop hebben opgenomen, wordt gekweekt in open bassins in China. Deze liggen ver weg van de grote steden. Gedurende het productieproces komt de temperatuur niet hoger te liggen dan 40 graden Celsius. Hierdoor blijven de enzymen en voedingsstoffen behouden. De modernste productiemethode (de pressure-release methode) zorgt ervoor dat de celwand van de chlorella gebroken wordt zodat de groene ontgiftiger zijn werk in ons lichaam kan doen.

Op deze manier kunnen we jou een eerlijk product garanderen waar wij zelf volledig achter staan.

superfood kopen online

Comment Section

0 reacties op “Chlorella, de groene ontgiftiger

Plaats een reactie


*