Download nu Gratis het Superfood Kennismakingspakket!
Gratis Ebook, videocursus en kortingscoupon voor onze webshop!

Page content

Maca bananenbrood met oranje goji topping

Maca bananenbrood met oranje goji topping

Op een lege maag krijg ik vaak de beste ideeën – die meestal te maken hebben met eten 🙂
Zo ook op deze laatste Koninginnedag.
Glutenvrij, veganistisch bananenbrood met macapoeder en een lekkere oranje goji creme ter decoratie!

Maca Bananenbrood met oranje goji topping

Recipe Type: Gezonde snack
Author: Olga Koestering
Prep time:
Total time:
Serves: 1
Ingredients
  • 2,5 kopjes glutenvrij bloem (ik heb haver- en boekweitmeel gebruikt)
  • 1 kopje ontpitte dadels
  • 3 rijpe bananen (rijp = volop bruine spikkels)
  • 0.75 kopje ‘melk’ (ik heb de nieuwe rijst/kokos combimelk gebruikt van Provamel mmm)
  • 0.5 theelepel keltisch zeezout of himalaya zout
  • 1 eetlepel kaneel
  • 0.5 theelepel vanillepoeder
  • 2 eetlepels maca poeder
  • Bonusingrediënten bananenbrood:
  • 2 handjes (pecan)noten in kleine stukjes
  • kokosrasp
  • rozijntjes
  • cacao nibs
  • Handje geweekte biologische goji bessen (gebruik zo min mogelijk water/’melk’)
  • 100 gram santen of kokoscrème (dit is de dikke crème die je in blikjes kokosmelk tegenkomt, maar is ook los te koop bij Albert Heijn bij de Aziatische kookafdeling)
  • 1 theelepeltje lecithine
Instructions
  1. Bereidingswijze
  2. Oven voorverwarmen op 175 graden
  3. Doe de melkvrije melk in de blender met daarbij de dadels en het zout en mix tot er een gelijkmatige massa ontstaat
  4. Prak de drie grote rijpe bananen in een beslagkom
  5. Voeg alle droge ingrediënten toe aan de beslagkom
  6. Giet nu je dadelcreme over de droge ingrediënten
  7. Gebruik een garde om te roeren, het moet een stevig beslag worden. Voeg eventueel nog wat meel toe indien het te vloeibaar is.
  8. Vet je cakevorm in met kokosolie
  9. Schep het beslag in de cakevorm. Wegens gebrek aan een grote cakevorm heb ik er kleine cupcakes van gemaakt.
  10. Stel de oven in op 60 minuten
  11. Houd je brood in de gaten zodat het niet verbrand aan de bovenkant…
  12. Even laten afkoelen voor je het brood uit de vorm haalt
  13. Bereidingswijze oranje topping
  14. Mix de goji bessen en het kleine beetje vocht met de kokoscrème en lecithine korreltjes in de keukenmachine
  15. Schep het oranje mengsel in een boterhamzakje
  16. Knip een heel klein gaatje in een van de hoekjes
  17. Versier je bananenbrood met deze zoete Oranje Topping

Bananenbrood -het woord zegt het al- is een uitstekende broodvervanger. Indien in een cakevorm gebakken is het heerlijk om dunne plakjes te eten met bijvoorbeeld notenpasta.

superfood kopen online

Comment Section

1 reactie op “Maca bananenbrood met oranje goji topping


Door ebru op 31 juli 2013

Hey Olga ik heb dit recept gister gemaakt met alle ingrediënten die je hebt aangegeven in een langwerpige bakvorm. De binnenkant word niet luchtig of droog. ik snap er niks van :(. of hoort het een beetje kleverig omdat er geen rijsmiddel in zit?

Plaats een reactie


*