Chocolaatjes maken: simpel en gezond met rauwe cacao en kokosolie!

Zelf gezonde chocolade maken met rauwe cacao

Rauwe cacao en kokosolie zijn de perfecte basisingredienten voor rauwe chocolaatjes.

Kokosolie is een heel gezond vet waar reeds vele artikelen over zijn geschreven. Rauw cacaopoeder zit barstensvol antioxidanten, helpt de bloeddruk & cholesterol te verlagen en ons geluksgevoel te verhogen.
Ook is cacao rijk aan het antistress mineraal magnesium.

Chocolaatjes maken: simpel en gezond met rauwe cacao en kokosolie!
 
Auteur:
Receptsoort: Snack
Superfood: Cacaopoeder
Bereidingstijd:
Kooktijd:
Totale duur:
 
ingrediënten
  • 5-6 eetlepels kokosolie extra virgin
  • 5 eetlepels rauw cacao poeder
  • 4 eetlepels honing/ahornsiroop/palmsuiker/lucuma poeder
  • snufje zeezout - brengt de smaak van de cacao goed naar voren
Instructies
  1. Doe een laagje warm water in een pan en plaats daarin een kleine kom met daarin de kokosolie.
  2. Wanneer deze gesmolten is, voeg de cacaopoeder, mespuntje zout en je zoetmaker toe. Goed roeren.
  3. Schep het mengsel vervolgens in leuke ijsblokvormpjes en plaats het in de koelkast.
  4. Na twee uur heb je heerlijke zelfgemaakte chocolaatjes!

Variatie gezonde chocolade

Dit recept is een eenvoudig basisrecept om zelf chocola te maken. Het mengsel kan aangevuld worden met gedroogd fruit als goji besjes, stukjes noot, cayennepeper, maca poeder, lavendelbloemetjes… Gebruik je fantasie en creëer goddelijke chocolaatjes*~~~

Over

SuperfoodMe.nl is mede opgericht door voedingsdeskundige Olga Koestering. "Mijn opgedane kennis en ervaringen deel ik graag met passie en een open hart met anderen".

Alle berichten van Olga Koestering ›

3 Comments

  1. Bedankt voor dit super makkelijke recept. Deze ingredienten heb ik toch altijd in huis, dus een lekker chocolaatje is zo gemaakt. Ik heb ze net gemaakt door zelf in een vijzel van rauwe cacaobonen , poeder te maken. Maar ik betwijfel of deze net zo lekker zullen smaken als k&kl cacao poeder. Ik weet niet zo goed hoe ik anders de cacaobonen kan verwerken. Maar ik ga beide varianten uitproberen, ben namelijk erg benieuwd naar het resultaat. Ik kan niet wachten …

  2. Anneke zegt:

    Ik vind het leuk om recepten te ontvangen. De chocola maak ik zelf ook en daar doe ik ook nog ongebrande, in stukjes gehakte hazelnoten door.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Beoordeel dit recept: