Download nu Gratis het Superfood Kennismakingspakket!
Gratis Ebook, videocursus en kortingscoupon voor onze webshop!

Page content

Cacaopoeder met kersen, een veelzijdige combinatie!

Cacaopoeder met kersen, een veelzijdige combinatie!

Veel vrouwen die ik ken zijn 's avonds echte zoetekauwers. Kunstlicht is daar mogelijk een oorzaak in. Door kunstlicht krijgt het lichaam het idee dat het permanent zomer is en hierdoor blijft de drang naar koolhydraten groot. Het lichaam wil de vetopslag bevorderen voor overwintering en schaarste … die in principe nooit zullen komen. Omdat de natuur kijkt naar reproductie, zijn vrouwen hier helaas een stuk gevoeliger voor dan mannen.

In plaats van te grijpen naar geraffineerde suikers, is hier een simpel & gezond recept voor de zoetekauwer:

Cacaopoeder met kersen, een veelzijdige combinatie!

Recipe Type: Snack
Cuisine: Cacaopoeder
Author: Joey van Tienen
Prep time:
Total time:
Ingredients
  • Kersen naar wens
  • rauw cacaopoeder
Instructions
  1. Doop de kersen in de rauwe cacao poeder en eet smakelijk!
  2. Spoel verse kersen eerst af met water. Door het vocht blijft de cacao poeder lekker aan de kers plakken. Bevroren kersen zijn heel het jaar verkrijgbaar. Laat ze ontdooien en smullen maar!

Steek wat kaarsjes aan en geniet van een goed boek met je voeten in een waterteil met magesium badvlokken. Houdt een waterkoker bij de hand, mocht het water teveel afkoelen. Of geniet ervan met goed gezelschap 🙂

Mocht je 's avonds achter de computer werken, download dan f.lux. Dit programma filtert automatisch het blauwe licht uit het beeld wanneer het donker is. Onze hersenen zien dit blauwe licht als een signaal om wakker te blijven.

Comment Section

4 reacties op “Cacaopoeder met kersen, een veelzijdige combinatie!


Door Mirjam van Rossum op 15 augustus 2014

Beste Joey
Is rauwe cacao hetzelfde als de ouderwetse cacao waarmee je zelf chocolademelk kunt maken?
Bij voorbaat dank voor de informatie
Groet
Mirjam v. Rossum


Door Joey van Tienen op 18 augustus 2014

Hoi Mirjam,

De ouderwetse cacao is bewerkt (verhit geweest) waar veel waardevolle stoffen verloren zijn gegaan. Tevens bevat bewerkte cacao meer caffeine (bij het verhitten ontstaat blijkbaar caffeine).

Als je de ORAC-waarde van beide voedingsmiddelen opzoekt ziet het er ongeveer zo uit:
Bewerkte cacaopoeder 26,000
Rauwe cacaopoeder 95,500

De ORAC waarde geeft aan hoe krachtig een antioxidant is. Rauwe cacao scoort hier minstens 3x zo hoger op.

Van rauwe cacao kun je ook chocolademelk maken. Mocht je warme chocolademelk willen maken én de voordelen van rauwe cacao willen behouden, verhit het dan niet hoger dan 40 graden. Dit is vrij simpel te doen, kijk of je je vinger erin kunt houden. Vuurvaste handen natuurlijk uitgezonderd! (^_^)


Door cora op 15 augustus 2014

Bedankt voor de tip om f.lux te downloaden.
Moet nog even wennen aan de warme kleur, maar hoop op resultaat.
en vannacht lekker slpen


Plaats een reactie


*